Hete Kussen uit Salou

 
 

Breaking News: De “Hete Kussen uit Salou” Tapes zijn gevonden. Vanaf nu kun je alle afleveringen van deze voor Salou baanbrekende serie van 6 delen hier bekijken!

Je kunt ze bekijken via Youtube dan is iedere aflevering in 4 delen, van max. 10 min


De jarenlang verloren gewaande tapes van de voor Salou o zo omstreden televisieserie "Hete Kussen uit Salou" zijn weer boven water. Na jarenlang speurwerk is het de redactie van www.salou.tv gelukt om alle 6 afleveringen van deze uit 1998 daterende Vlaamse productie in bezit te krijgen. Momenteel wordt er hard gewerkt om de restaurantie en digitalisering van deze uit historisch perspectief belangrijke tapes te voltooien.


Voor wie het zich allemaal niet meer zo goed kan herinneren: "Hete Kussen uit Salou" was een reeks uitzendingen die het uitgaansleven /liefdesleven van bezoekers en werkers in Salou nauwlettend volgde en ook vastlegde voor het grote publiek. Eerst werd de serie in België uitgezonden en een jaar later kocht RTL4 de rechten voor Nederland. Deze serie zette Salou op de kaart als de nummer 1 vakantiebestemming voor jongeren.


Costa!

De serie baande tevens de weg voor de film Costa! die min of meer dezelfde thematiek behandelde, en waarvan het idee reeds lang voor de serie Hete Kussen uit Salou bestond, maar waarvoor geen budget kon worden gevonden door Johan Nijenhuis, bedenker en instigator van het Costa! project. Pas na de hype die "Hete Kussen uit Salou" veroorzaakte kreeg het Costa! Project groen licht, Producent San Fu Maltha gaf Johan Nijenhuis zijn kans om dit Salou epos te schieten. Inmiddels was Salou echt "Hot' geworden in de Nederlandse Media en SBS6 maakte een fraaie serie programma's  "Door 't Lint", V8, inmiddels niet meer op de Nederlandse buis, maakte "Life is a Bitch, Beach", natuurlijk kwam ook Ursul de Geer met zijn "'t is hier fantasties"  voorbij.